На завршници Звездаријаде одржаној на тргу испред Општине Звездара и УК „Вук Караџић“, пред око 300 посетилаца различитих узраста наступило је 12 солиста и 8 рок бендова.

Програм је веома инспиративно водио глумац Игор Бећирић а младим музичарима подршку су својим присуством дали доајени београдске и сроске рок сцене: Пеца Поповић, Дејан Цукић, Дуда Безуха и Никола Чутурило. Огроман аплауз и све симпатије публике покупио је Дејан Цукић који се у једном тренутку спонтано придружио бенду „Фронт“ и заједно са њима отпевао пар композиција.

Повратак Звездаријаде посебно је обрадовао учеснике некадашње манифестације која се одржавала седамдесетих и осамдесетих година на Звездари, тако да су уз звуке рокенрола на тргу испред „Вука“ заједно са средњосколцима ђускали и њихови родитељи, професори, директори школа.

На крају трочасовног концерта, жири у саставу Алексадар Поповић, Катарина Ранковић и Игор Бећирић прогласио је најбоље рок бендове Звездаријаде 2011:

1. награда – САМСОН, Седма београдска гимназија
2. награда – РУЖА ВЕТРОВА, Зуботехничка школа
3. награда – ФРОНТ , ученици неколико основних школа са Звездаре и Врачара

Уцесници свих програма и такмичења у оквиру овогодишње Звездаријаде биће награђени специјално дизајнираним медаљама, а добитници прве три награде у свакој такмичарској дисциплини добиће новчане ваучере.

Организатор и покровитељ „Звездаријаде“ је Градска општина Звездара уз помоћ Секретаријата за образовање.

Циљ „Звездаријаде“, уз оживљавање традиције, представља промоција и популаризација стваралаштва младих у културно-уметничким и научним дисциплинама.