Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је данас приликом посете градској општини Звездара да је циљ реформе јавне управе ефикасан и љубазан службеник и, након обиласка шалтер сале, оценио да је у овој градској општини висок ниво пружања услуга грађаима и грађанкама.

„Сваку реформску меру у коначном спроводе људи и задовољан сам начином како је пружање услуг организовано на Звездари, која може да послужи као пример другим општинама у Србији“ рекао је министар Ружић.

Министар је рекао да постоји више од 220 различитих услуга које се пружају грађанима и да је циљ да се омогући да грађани своје послове завршавају на ткз. јединственом управном месту, на чему ће се интензивно радити наредне године са локалним самоуправама.

Председник Градске општине Звердара Милош Игњатовић рекао је да је циљ ове локалне самоуправе да буде један од примера у успешном спровођењу реформи у пракси и најавио да ће наставити са модернизацијом рада и спровођењем новина које носи реформа. „Циљ нам је да сваки грађанин оствари право које му припада, а то ће омогућити једино модерна и ефикасна управа“, рекао је Игњатовић.