Сајам образовања у орагнизацији Градске општине Звездара одржан је у холу Академије пословних струковних студија (ул. Краљице Марије 73), у четвртак 28. марта 2019. године. У пратњи својих наставника, Сајам су посетили и сви заинтересовани ученици осмих и седмих разреда звездарских основних школа који су добили бројне корисне информације у вези свог даљег школовања.

У име Градске општине Звездара Сајму су присуствовали и разговарали са представницима присутних средњих школа и ученицима чланови Већа ГО Звездара Александар Ђуричић и Роберт Милићевић и помоћник председника ГО Звездара Виолета Филип.

На Сајму образовања су учествовале следеће средње школе и гимназије::

Архитектонска техничка школа, Геодетска техничка школа, Гимназија „Плус”, Грађевинска техничка школа „Бранко Жежељ“, Приватна гимназија „Милена Павловић Барили“, Средња медицинска школа „Милутин Миланковић“, Техничка школа ГСП, Техноарт Београд, Зуботехничка школа, Средња медицинска школа „Свети Василије Острошки“, Средња школа „Ушће“, Фармацеутска-физиотерапеутска школа Београд, Школа за дизајн текстила, Средња школа „Коста Цукић“, Техничка школа „Дрво-арт“, Грађевиснка школа, Ваздухопловна академија, Средња школа „Доситеј“, Средња школа „Исидора“, Прва приватна угоститељско-туристичка школа, Средња школа за економију, право и администрацију, Гимназија „Стефан Немања”, Медицинска школа и Политехника – Школа за нове технологије.

Школе су се представиле презентацијама, филмовима, промо материјалима и демонстрацијама практичних знања и вештина и омогућиле ђацима осмог и седмог разреда основних школа да се упознају са њиховим програмима и да се лакше информиши о будућем образовању.

Ученици који су посетили Сајам образовања на Звездари показали су велико интересовање за понуђене програме и понели су са собом промотивне материјале школа који треба да им помогну да се определе у којој школи ће наставити своје даље образовање.