Служба Звездара београдске Филијале Националне службе за запошљавање и Градска општина Звездара организују Сајам запошљавања, у уторак 30. октобра 2018. године, од 11 до 17 сати, у Академији пословних струковних студија (бивша Београдска пословна школа), Краљице Марије бр. 73. Улаз је слободан.

На званичном отварање звездарског Сајма запошљавања учесницима, незапосленим суграђанима и послодавцима, обратили су се Марија Јаковљевић, шефица Кабинета в.д. председника Академије пословних струковних студија, Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара и Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање (НСЗ).

Марија Јаковљевић је поздравила присутне у име домаћина Академије пословних струковних студија и захвалила се представницима НСЗ и ГО Звездара на успешној организацији Сајма запошљавања, чиме је настављена вишегодишња успешна сарадња. Она је позвала незапослене младе људе да искористе ову прилику и да на Сајму нађу што бољи посао за себе.

Заменик председника Градске општине Звездара Предраг Веиновић је поздравио присутне у име ГО Звездара и рекао да му је част што се, у сарадњи са НСЗ, одржава континуитет праћења потреба тржишта рада на Звездари. Звездара је једна од водећих градских општина која се интензивно бави проблемима незапослености, па је Општина ове године за ове послове у буџету издвојила 4 милиона динара како би финансирала активну политику запошљавања, што је у односу на претходни период за 1,1 милион динара више него прошле године. Поред тога, ове године је само за потребе јавних радова на Звездари ангажовано 40 незапослених лица са евиденције НСЗ. Једна од битних мера за смањење незапослености је овај сајам који омогућава незапосленим лицима несметан приступ тржишту рада. Сајам је јединствена прилика послодавцима да успоставе директан контакт са незапосленима, као и незапосленима са послодавцима, па на њему учествују 33 фирме којима је потребно око 500 радника. Веиновић је истакао да се нада да ће и незапослени и послодавци на Сајму остварити добар контакт који ће резултирати запошљавањем већег броја незапослених лица са Звездаре.

Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале за град Београд НСЗ је поздравио присутне у име Филијале и захвалио руководству ГО Звездара на организацији сајма који се бави проблемом незапослености на Звездари. Он је рекао да је претходних године, као и ове, Филијала за град Београд НСЗ учествовали са колегама из ГО Звездара у реализацији и других мера за смањење незапослености на општини, па су тако у току ове године у локалном акционом плану запошљавања партиципирали са 5.454.545 динара када је у питању мера спровођења јавних радова. Руководства НСЗ и ГО Звездара сваке године заједно финансирају мере које треба да смање незапосленост на општини. Филијала за град Београд НСЗ већ 11 година организује сајмове запошљавања а у овој години је већ одржано 4 сајма. Када је у питању Звездара, за првих девет месеци ове године је са евиденције незапослених лица посао добило око 3400 људи што је више од 12% него у току прошле године.

Великом броју заинтересованих посетилаца понуду слободних послова представиле су 33 фирмe којима је потребно око 500 радника различитих занимања и степена квалификације: продаваца, касира, месара, магационера, електротехничара, инжењера електротехнике и машинства, возача, службеника обезбеђења, спремачица, домара, техничара заштите, физиотерапеута, лекара опште праксе и дерматолога, фризера, менаџера, кувара, собарица, конобара, рецепционера, промотера, оператера у кол центру, медицинских сестара, неговатељица, курира, агената продаје и теренских продаваца, васпитача, аудио-видео техничари, техничари расвете, пекара, пица мајстора…

Незапослени су на Сајму били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своју радну биографију (CV). На штанду Националне службе незапослени и послодавци могли су да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, а незапослени су имали могућност и да добију помоћ у писању CV-a.