Звездарски волонтери, сениори који похађају куресеве енглеског и обуке рада на компјутерима, заједно са грађанима који су се одазвали позиву Волонтерског сервиса Звездара, за три часа сакупили су око 300 килограма помоћи у стварима које су одвојили за оне који немају ништа. Било је ту одеће, обуће, пешкира, постељине али и друштвених игара за старије и изнемогле суграђане који бораве у Прихватилишту у Кумодрашкој 226. У прави тренутак, пред почетак праве зиме.

Било је лепо и дирљиво окупити се око овог хуманог циља који је мотивисао на хуманост не само Звездарце већ и суграђане са још неколико београдских општина- Раковице, Палилуле, Старог града, Вождовца, Новог Београда, Гроцке….. Наши суграђани, углавном старији, са много пажње и труда одвојили су и упаковали своје поклоне/донације уз коментаре да им је жао што нису могли да понесу већу количину.

Одмах је испланирана и договорена нова акција у наредном периоду за када су сениори и волонтери најавили нову заједничку акцију када ће прикупљати књиге за домове за старија лица као прави новогодишњи поклон уз мотивацију да квалитетно испуне своје дуге дане уз добру књигу.