Поводом почетка нове школске године, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, за ученике првог разреда Основне школе „Павле Савић“ у Миријеву, одржан je саобраћајно-образовни час Агенције за безбедност саобраћајапод називом „Пажљивко“.

Ученике су поздравили директор полиције Владимир Ребић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић.

Саобраћајно-образовни час одржава се у оквиру истоимене кампање коју Агенција за безбедност саобраћаја спроводи шесту годину за редом, а која је намењена школској деци нижих разреда основних школа.

Преко 300 ђака првака Основне школе „Павле Савић“ је учествовало у едукативном часу намењеном повећању безбедности најмлађих у саобраћају. Свако дете је након часа добило на поклон књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“, као и светлоодбојни прслук и наруквицу, како би у сваком тренутку били видљиви другим учесницима у саобраћају.

Најбројнију звездарску школу похађа 1850 ђака, који су свакодневно укључени у динамичан саобраћај насеља Миријево, а првацима је ово важна почетна лекција.

Једна од кључних активности Агенције за безбедност саобраћаја је унапређење безбедности деце у саобраћају, а циљ је да од 2020. године не буде погинуле деце на путевима у Републици Србији.