Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара, чији је руководилац Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, обавештава јавност о активностима ГО Звездара предузетим у понедељак, 20.4.2020. у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског штаба за внредне ситуације града Београда у вези са епидемијом Корона вируса (COVID-19), а након проглашења ванредног стања у Републици Србији:

Вршена је комуникација са волонтерима. Формирани су  мобилни тимови за поделу бесплатних оброка из програма Народних кухиња на Звездари, доставу пакета намирница социјално угрожених појединаца и породица као и тимови за куповину и доставу намирница старијим суграђанима.

Волонтери Волонтерског сервиса реализовали су у Саветовалишту за појединце и породице- путем телефона, више услуга психосоцијалне подршке за већи број корисника (старија и лица са инвалидитетом) у кућним условима.

Попуњена је и прослеђена табела Владе Републике Србије ради извештавања са пресеком броја волонтера, за 20.4.2020. године (464 волонтера).

Из Логистичког центра ГО Звездара волонтерима су за даљу дистрибуцију прослеђена 53 пакета помоћи. Укупан број примљених пакета из Логистичког центра Штарк арена је 14921. Укупан број прослеђених пакета волонтерима за даљу дистрибуцију је 13610.Укупан број оштећених пакета је 57. У Логистичком центру ГО Звездара налази се 1274 пакета.

Примљени пакети намењени за особе са инвалидитетом и родитеље деце са посебним потребама 192/371. Број ових пакета који су данас прослеђени волонтерима за даљу дистрибуцију је 17.

Достављена је евиденција Градском центру за социјални рад Београд за претходни дан у вези са бројем преузетих пакета за дан 19.4.2020. године из Логистичког центра Штарк арена и бројем дистрибуираних пакета у складу са достављеним списковима од Градског центра за социјални рад за територију Градске општине Звездара.

Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања данас нису прослеђивани захтеви грађана за кретање лица за време полицијског часа јер није било нових захтева.

Комунална инспекција ГО Звездаре имала je пасивно дежурство.

До 12 часова, поднето је више захтева за доставу хране и лекова.