Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара, чији је руководилац Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, обавештава јавност о активностима ГО Звездара предузетим у понедељак, 6.4.2020. у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског штаба за ванредне ситуације града Београда у вези са епидемијом Корона вируса (COVID-19), а након проглашења ванредног стања у Републици Србији:

Настављена је испорука намирница и других поручених добара нашим најстаријим суграђанима, који су се претходно јавили Позивном центру/Кол центру Градске општине Звездара. Испоруку је вршило 10 мобилних тимова, од којих су 5 мобилна тима вршила испоруке оброке хране са пунктова Народне кухиње. Преосталих 5 мобилних тимова су вршили доставу намирница и других поручених добара. Мобилни тимови су извршили доставу на већем броју локација. Укупно је извршена достава на 54 локације.

Волонтери Црвеног крста Звездара учествовали су у тимовима за доставу намирница грађанима који су се раније јавили за помоћ Кол центру ГО Звездара, док су волонтери и запослени Црвеног крста Звездара, са запосленим из ГО Звездара, вршили доставу лекова грађанима који су се раније јавили Кол центру ГО Звездара. Један тим је опредељен искључиво за реализацију активности око војних осигураника (специфична, компликованија процедура). На друштвеним мрежама Црвеног крста Звездара промовисане су активности које се реализују у периоду ванредног стања на територији Звездаре.

Волонтери Волонтерског сервиса су реализовали више посета/набавки намирница,лекова и прибављања лекарских упута за више корисника (старија и лица са инвалидитетом), док су волонтери у Саветовалишту за појединце и породице- путем телефона, реализовали услуге психосоцијалне подршке за већи број корисника.

Комуникација са волонтерима релизована је током целог дана.

У Логистички центар Градске општине Звездара је у понедељак, 6.4. допремљено 113 пакета из ГО Савски венац. Волонтерима за даљу дистрибуцију прослеђео 384 пакета за помоћ пензионерима који имају пензије мање од 30.000 динара..Укупан број примљених пакета из  Логистичког центра из Штарк арене је 15521, волонтерима је за даљу дистрибуцију до сада прослеђено 10330, а преостали пакети се налазе уЛогистичком центру ГО Звездара.

Градском центру за социјални рад Београд  достављена је евиденција, за претходни дан, у вези са преузетим пакетима из Логистичког центра Штарк арена и бројем дистрибуираних пакета у складу са достављеним списковима од Градског центра за социјални рад на територији Градске општине Звездара.

Од Завода за биоциде и медицинску екологију, је јутрос преузет нови контигент концентрата натријум хипохлорита – дезинфекционог средства за потребе Градске општине Звездара, од кога је направљен одговарајући дезинфекциони расвор у количини од 1.000 литара, у резервоару испред објекта Управне зграде Градске општине Звездара, за потребе стамбених заједница и грађана са територије Градске општине Звездара.

Послате су прописане табеле Владе Србије са унетим подацима нових волонтера, (386 волонтера).

Комуникација са ГЦСР у Београду- Одељење Звездара, одвијала се током дана-прослеђивање података социјално угрожених грађана који се Општини обраћају за помоћ, размена информација

Одсек за информисање је, ради боље информисаности становника Звездаре, у понедељак, 6. априла наставио да на сајт Општине поставља нове информације и обавештења. У менију COVID19 постављена су саопштења о активностима Стручно-оперативног тима општинског Штаба за ванредне ситуације, као и текстови преузети са сајта Града Београда-изјава заменика градоначелника да Град неће наплаћивати пословни простор закупцима док траје ванредно стање и текст да је Мало позориште „Душко Радовић” покренуло онлајн програм о историји уметности, са изјавом о значају овог програма коју је дала заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић  . Поред овога, на сајт Општине је постављено и обавештење Пан театра да се, због великог интересовања, продужује термин у коме гледаоци могу да на сајту Позоришта гледају бесплатно дечију позоришну представу.

Комунална инспекција ГО Звездара је са једним дежурним инспектором обишла део територије на подручју ГО Звездара. Градске пијаце Ђерам и Цветко су затворене за рад  и Уредба о затварању истих се успешно спроводи. Констатовано је да није било ни уличне продаје половних ствари.Такође је контролисано, да ли се Уредба успешно спроводи код забране рада, ресторана, кафића, ауто-перионица, фризерских радњи, кладионица. Контролисан је део територије у Миријеву, Малом Мокром Лугу, Великом Мокром Лугу, где су се сви власници горе наведених делатности, придржавали забране рада током ванредног стања на територији Републике Србије.

До 15 часова, поднет је већи број захтева за доставу хране.