Стручно-оперативни тим за заштиру и спасавање од епидемија и здравља људи Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара одржао је у среду, 18.3.2020. седницу којом је председавао руководилац тима Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара.

Присутни су обавештени о активностима Градске општине Звездара у среду 18.3.2020, у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског штаба за ванредне ситуације града Београда у вези са епидемијом Корона вируса (COVID-19), а након проглашења ванредног стања:

-Градској општини Звездара се пријавио већи број нових волонтера за доставу намирница најстаријим суграђанима на кућну адресу и подршку Кол центру.

-Волонтери Волонтерског сервиса Звездаре су наставили са реализацијом кућних посета корисницима и са примањем телефонских позива.

-Остварена је комуникација са грађанима који имају специфичну и сложену породичну ситуацију – остарела лица која се брину о дементним, старијим или лицима са  инвалидитетом. У вези са тим, обављене су консултације са колегама из Центра за социјални рад на Звездари.

-Девет мобилних тимова су почев од 10 часова почели доставу намирница на кућне адресе нашим најстаријим суграђанима. Извшен је већи број достава, на више локација, старијим лицима која су претходно преко Позивног центра/Кол центра Градске општине Звездара извршила пријаву својих личних потреба за животним намирницама.

-Повереници Цивилне заштите на свим месним заједницама Градске општине Звездара су добили путем електронске поште,  одговарајући информативно/едукативни материјал, постере, флајере, као и обавештења са мерама упозорења и процедурама поступања, који  материјали  су истакнути  на зградама  стамбених заједница на територији Градске општине Звездара.

-Отворен још један мејл налог из техничких разлога, како би био контактиран потребан број управника стамбених заједница.

-Екипа ТВ Студија Б, испратила је одлазак волонтера на задатке.

-Градску општину Звездара посетила је Наташа Станисављевић, градски секретар за социјални заштиту. Дала је изјаву за Танјуг.

-Kомунална инспекција је наставила контролу и спречавање уличне продаје на Цветковој пијаци, са Комуналном милицијом и полицијом. Такође је и наставила да упозорава власнике угоститељских објеката, да се придржавају прописаног радног времена у условима ванредног стања.

-До 16 часова је поднет већи број захтева лица за помоћ од којих је већина процесуирана.