На иницијативу својих волонтера и сениора, Волонтерски сервис Звездаре организује у понедељак 10.децембра једнодневну хуманитарну акцију прикупљања књига и друштвених игара за наше најстарије суграђане који су збринути у Дому за старија лица на Карабурми у Диљској који функционише у оквиру Геронтолошког центра Београд.

Акција прикупљања реализује се  од 11 до 14 часова, а прикупљене књиге и друштвене игре, као новогодишњи поклон  библиотеци и станарима Дома, биће испоручене следећег дана 11.децембра, када ће се волонтери дружити и разговарати са станарима Дома.

У складу са традицијом, предпразнични дани су време даривања и добре воље, па је и ова хуманиратна акција Волонтерског сервиса прилика да будемо активни, хумани и да учествујемо у животу заједнице на начин који не захтева издатке и трошкове већ искључиво- добру вољу и хуманост.

Позивамо грађане свих генерација, који у својим домовима имају прочитане занимљиве књиге које желе да поклоне, да учествују у овој акцији, јер ће њихово даривање  много значити нашим најстаријим суграђанима који су збринути у овој установи социјалне заштите.

Сви који желе да се придруже овој хуманитарној акцији, добродошли су 10.децембра у просторије Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395 у назначено време. Телефон канцеларије Сервиса је 286 44 26 а до Сервиса се може доћи трамвајима бр. 5,6,7 и 14 (претпоследња станица ка Коњарнику).