Едип Шерифов, председник Градске општине Звездара је у среду, 23.10.2013. обишао улаз и двориште у зграду у Улици Радоја Домановића 18 и заједно са сложним станарима обележио званичан завршетак радова. То је још један од 26 улаза које су у акцији под слоганом „Кад Звездару уређујемо, заједно побеђујемо” уредили ГО Звездара и скупштина станара и једно од 40 звездарских дворишта за чије уређење су средства одвојена у буџету Општине.

У Радоја Домановића 18, пошто су се станари пријавили за оба конкурса Општине („Заједно уређујемо улазе“ и „Заједно уређујемо: дворишта“), извршена је репарација улазних врата и репарација металне капије, као и зидање новог зида (ограде) од опеке. Поред тога, уређено је и двориште и простор оплемењен новим садницама.

Ово је још један леп пример где је одзив станара био 100% – сви власници станова су се удружило и уредили су улаз и двориште тако да сада долазе комшије из суседних улаза да виде и добију савет како да се удруже у заједничком интересу да свима буде лепши и квалитетнији живот.

Окупљеним станарима који су желели да обележе завршетак радова, председник општине Едип Шерифов је рекао да је ово само још један успешан пример који сведочи да када се грађани организују могу са Општином да ураде све што желе како би унапредили квалитет живота на Звездари. „То је феноменална ствар јер смо овде радили и улаз и двориште и сад станари добијају једну нову животну средину која изгледа прелепо”. Председник општине је упутио позив и другим скупштинама станара да и даље учествују у акцијама које организује Општина и најавио да ГО Звездара и у следећој години хоће да ради даље и стоји отворен позив свим скупштинама станара да у децембру учествују у нова два програма „Заједно уређујемо улазе” и „Заједно уређујемо дворишта”. Он је рекао и да мисли да ће ово бити програми који ће трајати докле год буде трајао овај мандат у Општини Звездара.

Председник Савета стамбене зграде у Радоја Домановића 18, Веселин Просеница је захвали, у име станара, Оштини Звездара, председнику и свим његовим сарадницима што је у току ове године завршен огроман посао и рекао да су станари изузетно задовољни оним што је урађено и да се надају да ће и у наредном периоду бити настављена овако успешна сарадња са Општином.

ГО Звездара расписала је почетком 2013. јавни позив скупштинама и саветима стамбених зграда ради суфинансирања уређења улаза. Назив акције је „Заједно уређујемо улазе“. Акцијом је предвиђено да ове радове ГО Звездара финансира са 70% а станари са 30%. Учествовало је укупно 34 улаза, на 26 су изведени радови, један је одустао, док 7 није испуњавало услове.За ове радове је спроведен поступак јавне набавке и потписан уговор са извођачем радова Јадран А.Д. из Београда 30.05.2013 а уговорена вредност радова износи 7.395.049,09 дин са пдв-ом.

Градска општина Звездара је расписала и конкурс за стамбене зграде на Звездари у оквиру Програма „Заједно уређујемо: дворишта“ са циљем да помогне грађанима да се уреде неуређени зелени простори око зграда.Новим решењем уређења зелене површине ствара се амбијент који одговара потребама станара, условима локације и општем побољшању услова живота у граду.На основу расположивих финансијских средстава, као и техничких, урбанистичких и имовинско-правних могућности Општина је одабрала 40 локација на којима ће 100% из буџета Општине бити финансирани изведени радови у току 2013. године.