Субота, 24. септембар је дан за две посећене манифестације на СЦ „Олимп“ намењене деци и родитељима: “Спортић Звездарић“ од 10 – 11.30 и Сајам спорта и здравља од 12 – 17 сати. Обе манифестације одвијаће се на рукометном терену СЦ „Олимп“, Улица Вјекослава Ковача 11.

„Спортић Звездарић“-такмичење звездарских предшколаца из 24 вртића, у којем учествују и родитељи, осмишљено је као прилика за игру, спортску активност и дружење деце и родитеља. Родитељи ће кроз игру оцењивати особине своје деце: концентрацију, сигурност, самопоуздање и контролу. Градска општина Звездара, као покровитељ манифестације, обезбедила је вредне награде за првих пет екипа и симболичне награде за све вртиће-учеснике. Mанифестација се одвија од 10-11.30 на рукометном терену.

Сајам спорта и здравља окупиће све клубове и школе спорта које раде у оквиру СЦ „Олимп“: школу фудбала, тениса, кошарке, гимнастике, фул контакта, ватерпола, клизања, рукомета, одбојке, џудоа, каратеа, балета, глуме и енглеског језика. Сајму ће присуствовати и спортски центри „Милан Гале Мушкатировић“, ДИФ, „Врачар“ као и Спортска академија, која ће посебним апаратом вршити процену биолошке старости организма и мерити адаптибилне способности. Посетиоци ће моћи да се посаветују и са физиотерапеутима КБЦ „Звездара“ и нутриционистом.

Сајам је прилика да се деца и родитељи упознају са различитим спортовима и садржајима СЦ „Олимп“ и других центара, а све у циљу промоције рекреације, садржајног слободног времена, породичног спорта и здравих животних стилова. Излагачи су обезбедили награде, промотивне материјале и попусте за посетиоце.

Сајам се одржава од 12-17 сати на рукометном терену СЦ „Олимп“.