Звездарски средњошколци су у петак, 19.4. показали да имају заиста велико срце. На теренима СЦ „Олимп – Звездара“ окупило се више од 300 ученика, који су се у сјајној атмосфери, спортски надметали у малом фудбалу, баскету и играма без граница. Манифестацију су подржали Градска општина Звездара, СЦ „Олимп-Звездара” и ЦК „Звездара”.

Главни циљ њиховог окупљања је вршњачка солидарност – прикупљање средстава за осамнаестогодишњег друга, који је скоро остао без мајке и брине сам о себи. Спортске активности су се реализовале уз подршку наставника физичког васпитања, који су надгледали сусрете и судили.

Спортски дан је организован на иницијативу и уз велико ангажовање представника ученичких парламената звездарских школа. У организацији је свако имао одређену улогу.  Активност је протекла у сјајном расположењу свих актера, уз подршку представника ГО Звездара, СЦ „Олим – Звездара“ и МУП Звездара.

У име Градске општине Звездара манифестацији су присуствовали и ову хуману акцију подржали: Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, чланови Већа ГО Звездара Јелена Бранковић, Александар Ђуричић, Владан Јеремић и Роберт Милићевић, као и Љиљана Филиповић, заменик секретара Скупштине ГО Звездара.

Куповином беџа који су осмислили звездарски средњошколци, а обезбедили Занатска радња „Беџстудио“ и  Удружење грађана „Миријево“, у акцију су се укључили и други грађани Звездаре и тако помогли ову хуману идеју.

Прикупљено је и уплаћено на рачун дечака 134.010,00 динара.

Манифестација је завршена, уз обећање, да ће се поново окупити и дружити.