Хуманитарна манифестација – спортски дан за средњошколце, под називом „Средњошколци великог срца“ биће одржана у петак, 19. априла 2019, у периоду од 10 до 13 сати, у Спортском центру „Олимп – Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11. Манифестацију подржавају Градска општина Звездара, СЦ „Олимп-Звездара” и ЦК „Звездара”.

Спортске активности ревијалног карактера које ће бити изведене реализују се као део вршњачке подршке на иницијативу представника ученичких парламената звездарских школа, а средњошколци ће учествовати у игрању баскета, малог фудбала и играма без граница.

Манифестација се организује са циљем прикупљања средстава за осамнаестогодишњег Д.Р. ученика треће године средње школе, који је остао без мајке, живи сам и има здравствене проблеме. Наставници физичког васпитања звездарских школа ће подржати ученике и помоћи им у организацији догађаја.

Куповином беџа који су осмислили звездарски средњошколци, а обезбедили Занатска радња „Беџстудио“ и  Удружење грађана „Миријево“, у акцију се могу укључити и други грађани Звездаре и тако подржати ову хуману идеју.