Настављајући да реализује креативне радионице за суграђане свих генерација  Волонтерски сервис Звездаре у петак, 24.јула у просторијама Сервиса реализовао је још једну у низу- креативну радионицу на којој су заинтересовани полазници учили основне текнике израде накита.

Разнобојне перле од стакла, дрвета, пластике, бисери, различите копче, ланчићи биле су само део потребног материјала за стварање уникатног накита осмишљеног уз помоћ волонтерки Зорице и Антонине које су свесрдно и овај пут помагале и упућивале све присутне у технике израде накита. Накит је начин да се изразите а да не изговорите ни једну реч. Своју креативност полазнице радионице преточиле су у наруквице, бројанице, минђуше и огрлице.

Следећег четвртка, 30.јула од 10 до 11.30 часова дружење се наставља у Волонтерском сервису где ће бити одржана још једна радионица израде накита. Радионице су  бесплатне, намењене суграђанима са Звездаре и других општина а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.

Циљ ове, као и осталих креативних радионица Волонтерског сервиса, је да наши суграђани у условима излолације, неизвесности, страха и провођења велике количине времена у својим домовима, пронађу нове, кративне и корисне начине за своје активности током слободног времена, социјализацију и лично оснаживање. Радионица је и добра прилика да полазници пронађу нови хоби и интересовање.