Сећање на ослобођење Звездаре у Другом светском рату пре 70 година и 60 година рада Дома здравља Звездара биће обележено целодневним активностима на Звездари у четвртак, 16.10.2014. године.

Обележавање Дана општине почеће у 8 сати у Кабинету председника ГО Звездара пријемом представника СУБНОР-а. Том приликом председник ће разговарати са најстаријим суграђанима Звездаре који су учествовали у ослобођењу Звездаре и Београда и њиховим потомцима.

За грађане Звездаре и Београда, тог дана од 10 до 13 сати на СЦ “Олимп“, улица Вјекослава Ковача 11, тимови Дома здравља пружаће бесплатне здравствене прегледе и давати савете о здрављу и исхрани.

Током дана на програму је и одавање почасти и полагање венаца погинулим браниоцима Звездаре у Другом светском рату:

– у 10 сати на споменик у парку код Шесте београдске гимназије, Милана Ракића 33, а затим у холу Шесте београдске гимназије.

– У 12 сати на обновљеној табли са списком страдалих у Другом св.рату код чесме испред Старе школе у Миријеву, Школски трг 2. Венце ће положити:Потомци бораца погинулих у Другом светском рату, представници МЗ „Миријево”, Удружење пензионера-Месно удружење Миријево, као и Удружење потомака ратника Србије 1912-1920.

Гости: ученици Седме београдске гимназије и ОШ „Деспот Стефан Лазаревић са професорима, грађани Миријева, представници Општине и Града

У 17 сати одржава се Свечана академија у сали „Бата Стојковић“ у Звездара театру, Милана Ракића 38. У име домасћина присутне ће поздравити председник ГО Звездара Едип Шерифов и директорка ДЗ Звездара Драгана Трифуновић Балановић, а обратиће им се и Латинка Перовић и представник СУБНОР-а.

Уследиће пригодан културно уметнички програм.