Књижевни клуб „Мала птица” је, у сарадњи са Месном заједницом „Миријево”, у понедељак, 3.10.2016. у великој сали ове месне заједнице (адреса Школски трг2) започео трећу књижевну манифестацију „Момини дани”.

Манифестацију „Момини дани 2016” је отворио Јован Јовановић, представник Секретаријата за културу града Београда. У име Библиотеке „Вук Караџић” присутнима се обратио Живко Николић, а Душан Матић је посетиоце поздравио у име Месне заједнице „Миријево” и наговестио скоро отварање улице са именом Моме Димића ,значајног српског писца коме је посвећена ова књижевна манифестација.

Потом су водитељи програма, Богданка и Мирослав Костић говорили о песничком фестивалу „Вечити несмирајник” и приступили подели награда најбољим есејистима, Љиљани Пантелић-Новаковић и Славици Панзаловић Мастикоси које су потом читале делове из својих награђених есеја о Моми Димићу.

У име дијаспоре, Удружења писаца „Седмице” из Франкфурта, присутнима се обратила Славица Мастикоса, координаторка активности дијаспоре и матице, а потом и представила члана „Седмице” Вјекослава Вукадина који се обратио многобројним посетиоцима својим стиховима. Овај даровит писац годинама ради на популаризацији српске књижевности међу нашим исељеницима, одржава бројне књижевне вечери и јавне трибине, а посебну пажњу је поклонио најмлађима радећи са њима у допунским школама како у Немачкој, тако и у Холандији.

Вече је улепшао и музички програм који су извели ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић”, а био је и промовисан Зборник награђених, похваљених и одабраних радова учесника конкурса.