Милош Игњатовић, председник ГО Звездара, Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара, чланови општинског Већа и функционери Општине су са сарадницима у уторак, 12.7.2016. посетили пијацу на Коњарнику, у Устаничкој улици 182-194, која је данас након реконструкције свечано отворена.

Пред великим бројем житеља овог дела Коњарника, закупаца тезги и гостију, Милош Игњатовић је рекао да се ова пијаца отвара након шест месеци радова на реконструкцији. Он је истакао да је Општина желела да уреди овај простор како би грађанима били обезбеђени квалитетни услови за живот и нормална комуникација. Такође, грађани Коњарника су председнику Градске општине Звездара доставили петицију којом су тражили да тезге остану на горњем платоу, односно у Устаничкој улици. Они су иницирали исто и на самом почетку радова, али иницијатива, до промене општинске власти, није наишла на разумевање. Ново руководство Градске општине Звездара је разговарало са грађанима Коњарника и прихватило њихов предлог да се горњи плато уреди са надстрешницама и да тезге остану на горњем платоу.

Ненад Виторовић, један од најстаријих закупаца тезги на пијаци у Устаничкој је захвалио председнику и новом руководству ГО Звездара на уложеном труду да се овај простор уреди, али и на жељи да изађу у сусрет грађанима овог дела Коњарника који су тражили да тезге остану на месту на коме су биле и пре реконструкције.

Велики број житеља Коњарника који је дошао на пијацу показао је задовољство што су радови завршени и што је пијаца добила нови и бољи изглед.

Реконструкцијом пијаце и простора између објеката у оквиру центра месне заједнице решен је највећи комунални проблем на Коњарнику, јер се ради о већој површини у функцији пешачке комуникације грађана и приступа јавним објектима (амбуланта, библиотека, пошта, пијаца…). Од изградње пре 40 година није било никаквог улагања, па је била неопходна свеобухватна и комплетна реконструкција ових површина.

Поред горњег платоа на коме се налази 21 тезга, уређен је и простор доњег платоа који је остао непромењен, степениште је наткривено. Горњи и доњи део платоа, као и степениште су покривени новоизведеним системом осветљења који је прикључен на систем осветљења Јавне расвете.

Изведени су радови на постављању бехатон плоча, надстрешница, као и радови на фарбању металних стубова, уређењу бетонских делова зидова и плафона степеништа. На доњем платоу је урађена рампа за особе са инвалидитетом која омогућава прилаз Пошти. Радови су изведени у оквиру планираног буџета, без додатних трошкова.