Свечаном академијом, којој је присуствовао велики број важних гостију из земље и иностранства, пријатеља и запослених, је у среду, 29.6.2016. обележено 60 година постојања и рада Београдске пословне школе-Високе школе струковних студија. У име Градске општине Звездара скупу су присуствовали Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и Предраг Веиновић, заменик председника Градске општине Звездара.

Скуп је благословио Његова Светост патријарх српски господин Иринеј који је честитао 60 година рада школе на пољу науке, просвете и културе и рекао да је она, због доприноса који је дала у овим областима, значајна за Београд, али и читаву Србију. Он је истакао да је ова висока школа помогла многе значајне пројекте, како институција, тако и Српске православне цркве и изразио наду да ће то бити и добар пример другима.

Патријарх српски господин Иринеј је овом приликом уручиио проф. др Ђури Ђуровићу, дироктору школе. Орден Светога Деспота Стефана Лазаревића, високо признање Српске православне цркве који се додељује просветним установама. Поред овога, директор Ђуровић је за свој рад одликован Граматом Српске православне цркве.

Проф. др Ђуро Ђуровић, директор школе је захвалио на добијеним значајним признањима и рекао да су за значај и величину ове институције посебно важни њени професори и студенти, а поред њих је веома значајна и међународна сарадња коју школа остварује са неким од најзначајнијих универзитета у свету. Он је рекао да је уверен да су у школи пронашли пут за најбоље образовање и да ће то потврдити сви они који ову школу заврше.

Јасмина Митровић Марић, саветница и изасланица председника Републике Србије је поздравила присутне у име председника Републике Србије и своје лично име и рекла да ова школа прилагођава програме студирања потребама привреде због чега је до сада добијала бројне награде за успешан рад. Она је рекла да у прилог томе иде и број од 12 000 активних студената и 120 000 дипломираних стручњака и позвала је све заинтересоване да се враћају у школу да и даље уче и унапређују себе.

Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда честитао је велики јубилеј и истакао да је Град Београд поносан на Београдску пословну школу-Високу школу струковних студија и да они који похађају ову школу треба из ње да изађу првенствено као добри људи, али и као добри стручњаци. Сарадња са привредом доноси добре резултате, а тако треба да буде и убудуће, што је циљ и Града Београда и Школе.

Присутнима су се обратили и Вељко Одаловић, генерални секретар Министарства спољних послова (у име Одбора за организацију Свечане академије), као и други важни гости међу којима посебно треба истаћи представнике високих научно-образовних установа са којима наша школа сарађује. Универзитет кооперативних студија Баден-Виртенберг из Штутгарта, Државни педагошки Универзитет из Омска и Источно кинески Општи универзитет из Шангаја.

Присутни су имали прилику да виде кратак филм о историјату Школе, а у уметничком делу програма је наступио гудачки кватрет.