Брига о здрављу и превенција болести главне су теме и овогодишњег Дана здравља који ће се одржати у недељу 6. априла 2014 од 9-12 сати на простору СЦ „Олимп“.

Догађај, као и претходних година, организују Градска општина Звездара и Дом здравља „Звездара“, уз подршку СЦ „Олимп“, а учествују Клиничко-болнички центар „Звездара“, Градски завод за плућне болести и туберкулозу, Завод за хитну медицинску помоћ, Институт за трансфузију крви, удружења „Плави круг“, „Донор херој”, „Све за осмех”, „IFMSA-Serbia“, као и Медицинска, Фармацеутско физиотерапеутска и Зуботехничка школа са Звездаре.

Прегледи обухватају контролу крвног притиска, шећера, ЕКГ, одређени број биохемијских анализа, савете лекара, спирометрију, а звездарске школе омогућиле су и посебне услуге за посетиоце попут масаже, савета козметичара, стоматолошких прегледа.

Спортски део програма, који је незаобилазни део здравствене превентиве, одвијаће се на атлетској стази уз подршку Београдског тркачког клуба.

У случају лошег времена, уместо на платоу поред атлетске стазе, манифестација ће се дешавати у спортској дворани у Управној згради СЦ „Олимп“.