Према извештају о раду Волонтерског сервиса Звездаре, редовне волонтерске услуге у кућним условима током новембра 2014. користило је 29 најугроженијих грађана Звездаре. Обављено је укупно 185 теренских посета којима је обухваћено 318 сати волонтерског рада.

Од 1. до 30.новембра 2014. на активној евиденцији Сервиса било је укупно 202 корисника. Свакодневно је вођена дијалог листа – дневник телефонских позива и личних долазака грађана у канцеларију ВСЗ. Ранка Јеличић је волонтерски дежурала у канцеларији уторком, четвртком и петком.

Укупан број ангажованих волонтера за месец новембар је 36. Од тога: 20 волонтера је ангажовано на теренским активностима у кућним условима (кућне посете и помоћ и подршка старијим, немоћним, лицима са инвалидитетом и породицама са децом са сметњама у развоју) од чега су 2 волонтера ангажовани у једнократним занатским услугама Сервиса, 15 волонтера-сарадника су свако у свом домену радили у просторијама ВСЗ – 2 је пружало услуге психосоцијалне подршке, 7 волонтера је реализовало различите радионице, 6 волонтера се ангажовало у пословима подршке канцеларији-дежурство на телефону, на терену. Неке волонтерк/и су биле ангажоване у више активности/услуга ВСЗ.

Реализовано је укупно 515 сати волонтерског рада и укупно 185 социјалних услуга, од тога 318,50 сати у кућним условима (147 социјалних услуга), 21,00 сат стручног волонтирања у Саветовалишту за појединце и породицу у просторијама ВСЗ (21 индивидуална услуга), 56 сати у реализацији програмских активности (17 радионица), и 123,00 сати као подршка у канцеларији.

Укупан број корисника услуга ВСЗ у новембру месецу је 202, од тог броја у кућним условима 29 добија редовне волонтерске услуге подршке у свакодневном функционисању, 8 кућну достави бесплатних куваних оброка („Кухиња на точковима“-донација),7 повремене занатске (масер, ситне поправке) а 12 услуге психо-социјалне подршке, помоћ правника за остваривање социјалних права и за област породично-правне заштите у просторијама Волонтерског сервиса или изван ВСЗ а 146 су користили програме радионица.

У просторијама Волонтерског сервиса 20.новембра организована je инетрактивна едукација на тему: „Препознавање првих знака деменције, могућности за превенцију и лечење“. Едукатор/радионичар за 15 учесника је била проф др Александра Милићевић Калашић, специјалиста неуропсихијатрије и ванредни професор на Универзитету „Сингидунум“.

ПРИЈАТЕЉИ ВОЛОНТЕРСКОГ СЕРВИСА ЗВЕЗДАРЕ који су обезбедили награде/поклоне за волонтере/ке и кориснике/це током новембра месеца:- ГО Звездара – обезбедила месечни превоз за октобар за 23 волонтерке/а које/и су ангажовани/е у реализацији програмских активности ВСЗ (26.880,00 дин);- Удружење Психофокус је обезбедило 27 пакета пластичних производа за домаћинство (11.500 динара)

Награде су подељене 1.децембра у просторијама ВСЗ након поднетих месечних извештаја и обављене евалуације и супервизије рада на терену током новембра месеца.

У наставку текста налази се редован месечни извештај Тима за волонтерску подршку, који је потписала и проследила нам Радмила Урошевић, координаторка ВСЗ.