Поводом пет година постојања и рада, Удружење „Завичај“, уз подршку и помоћ Градске општине Звездара, организује манифестацију „Традиција завичаја“, која ће бити одржана у недељу, 24.9.2017. са почетком у 16 часова у СЦ „Олимп Звездара“.

Осим обележавања петогодишњег рада Удружења, манифестација има за циљ и представљање и очување културе и традиције Срба који су избегли из крајева бивше Југославије у ратовима деведесетих.

Организатори су се потрудили да овом манифестацијом окупе и укључе своје пријатеље културне раднике у разним областима музичког стваралаштва, као што су: културно уметничка друштва, певачке групе и признати уметници.

„Ова манифестација биће круна нашег рада у ових пет година на пољу очувања културе из наших завичаја“ – кажу организатори из Удружења „Завичај“ – „ по чему смо између осталог препознатљиви на територијама општина Звездаре и Гроцке на чијим територијама наше удружење делује и има општинске одборе.Наше активности обухватају и организацију традиционалних завичајних дружења , манифестације поводом Бадње вечери и Божићних празника и поводом Васкршњих празника итд“.