Удружење тумача за лица оштећеног слуха Србије (УТЛОСС), у сарадњи са Европским форумом преводилаца знаковног језика (EFSLI) организује тродневни тренинг за едукаторе намењен глувим особама корисницима знаковног језика, који почиње у петак, 20. маја 2016. у 12 сати на сцени „Култ“ Установе културе „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77а.

Тренингу које ће трајати до 22. маја, присуствоваће 15 глувих из Европе и Србије, а предавач је професор Кристиан Ратман (Christian Rathmann) са Универзитета Хамбург, који је иначе глува особа.

Пројекат је подржан од стране ERASMUS програма Европске уније.

Овај тренингу треба да допринесе бољој интеграцији глувих и наглувих у друштвену заједницу са циљем оснаживања и преузимање инцијативе у даљем раду.

На следећем линку заинтересовани могу видети детаљније информације о овом догађају. http://efsli.org/training-on-demand-belgrade-may-2016/

УТЛОСС позива сва заинтересована удружења и појединце, да се пријаве, као и да обавесте своје чланове, пријатеље и познанике како би искористили ову посебну прилику и пријавили се у што већем броју.

Контакт:

Дијана Дукић – председница
Јулијана Лекић – потпредседница
УТЛОСС-Удружење тумача за лица оштећеног слуха Србије
AOIFDP-Association for interpreters for deaf persons
Цвијићева 112, 11000 Београд
+381645596561
+38163315711