На платоу између Градске општине Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић” у уторак, 15.12.2015. је отворен Трг бајки на коме ће се, у оквиру новогодишње манифестација „Београдска зима”, свакодневно, до 15.01.2016. играти српске народне и бајке браће Грим намењене деци, али у одраслима.

Манифестацију је отворио градски менаџер Горан Весић који је рекао да је Трг бајки део новогодишњег програма за децу, који се ове године отвара први пут.

Вршилац дужности директора УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Гонцић је навео да ће деца наредних месец дана имати прилику да уживају у бесплатним програмима у кући за бајке: „Зима је време када се бајке приповедају, а ми смо направили ову дрвену кућу управо из тих разлога, како бисмо деци приближили наше најлепше бајке,”.

У свечаном програму отварања, који су пред великим бројем посетилаца водиле Маријана Мићић и Кристина Раденковић, наступили су:дечји хорови сновних школа „Јелена Ћетковић“ и „Вељко Дугошевић“ и продуженог боравка „Оница“, Александар Стефан Радишевић, Una Saga Serbica, Кристина Савић, Марина и Марија Гобовић, Група „Чудесмо”, Театар „Мимарт”, мађионичари.

Централни простор игре на Тргу бајки је дрвена кућа, колиба, око које су постављене дрвене кућице, клупе, вењак и остали декоративни елементи од дрвета, у којима су представљени стари српски занати и рукотворине. Овакав амбијент дочараће на најбољи начин бајковито време традиционалног, српског окупљања и приповедања у зимским ноћима поред ватре.

Грађани Београда, али и његови гости имајуприлику да се на Тргу бајки на најживописнији начин упоснају са нашом традиционалном културом и да присуствују промоцији националних производа.

Осим бајки у дрвеној колиби, у сарадњи са Туристичком организацијом Београда и Општином Звездара, организоване су промоције рукотворина и старих заната, као и креативне и еколошке радионице, а у програму ће, поред великог броја професионалаца, учествовати и ученици основних школа са Звездаре.