Футуристички институт из Београда, у оквиру пројекта „Истраживање и промоција ефеката примене стратегије подстицања рађања”, у Градској општини Звездара у четвртак, 22.11.2018. од 16 до 18 сати, у сали на 1. спрату, организује трибину о мерама за подстицај рађања и проблему наталитета у Србији на којој ће бити представљени резултати истраживања спроведеног у првој фази пројекта. Улаз је слободан.

Трибини, која се реализује у сарадњи са Градском општином Звездара, присуствоваће проф. др Славица Ђукић Дејановић, министар без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику, Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и Предраг Веиновић, заменик председника ГО Звездара.

У првој фази пројекта Футуристички инситут је спровео истраживање о томе колико је јавност упозната са мерама Владе Републике Србије за подстицај рађања. Истраживање је спроведено и на Звездари, а о њему ће на трибини говорити стручњаци Института-психолог специјалиста стручњак за питања наталитета, гинеколог специјалиста зa питања фертилитета и статистичар специјалиста демографије.