У организацији Градске општине Звездара и заменика председника ГО Звездара Предрага Веиновића организована је трибина под називом „Депресија – хајде да разговарамо“.

Уводну реч дао је др Василије Коругић, поздравивши притом све присутне и изразивши задовољство што међу посетиоцима у сали Општине Звездара види доста ученика Медицинске школе са Звездаре.

Присутнима се обратио проф. др мед. наука Радисав Шћепановић, директор КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ осврнувши се и на симболику датума 7. априла као Светског дана здравља, као и на историјат Светске здравствене организације.

Прим. др Периша Симоновић, помоћник директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ одржао је присутнима предавање о болести депресије, њеним карактеристикама, о старосним групама у којима се она најчешће јавља, о друштвеним проблемима који узрокују ову болест, као и о превенцији и методама којима се она мора лечити.

Трибини је присуствовао и заменик директора Лекарске коморе Србије др Миодраг Станић, као и директорка Дома здравља „Звездара“ прим. др Драгана Трифуновић Балановић.

Депресија је болест о којој се мора причати, хајде да разговарамо!