Удружење „Завичај” са Звездаре организује трибину која је посвећена презентовању проблематике у вези са популацијом избеглих и расељених у Републици Србији. Трибина ће бити одржана у сали Скупштине града Београда, Трг Николе Пашића 6, у четвртак, 26.7.2018. са почетком у 13.30 сати.

Трибина коју Удружење „Завичај” организује у сарадњи са Удружењем „Координација удружења избеглих и расељених у Републици Србији“, реализује се у склопу програма Канцеларије за људска и мањинска права ,,Спровођење антидискриминационих политика у Републици Србији“, а као део програма Удружења под називом ,,Спречимо дискриминацију избеглих и расељених применом позитивних прописа Републике Србије и ЕУ“.

Као говорници су предвиђени: Ненад Абрамовић, председник Удружења „Завичај“, Милан Жунић, председник Удружења „Координација“, представник Канцеларије за људска и мањинска права, Велимир Спасић, председник „Удружења Врбичанаца Призрен“, Гордана Пушара, председница „Удружења особа са инвалидитетом Београд” и преставник Удружења Ратних војних ветерана . Свако од наведених ће представити један облик дискриминације са којима се срећу припадници популације избеглих и расељених.

Трибина је организована са циљем да омогући бољу интеграцију припадника популације избеглих и расељених у Републици Србији.