У складу са Локалним акционим планом запошљавања на територији ГО Звездара у 2020.години, потписан је споразум о техничкој подршци између ГО Звездара и Националне службе запошљавања о спровођењу јавних радова  којим ће бити радно ангажовано запослено најмање 20 незапослених особа током 4 месеца у другој половини године.

Накоn спроведене конкурсне процедуре, у зависности од прихваћених програма, реализовање јавних радова ће бити у области одржавања  јавне инфраструктуре, заштите животне средине и социјалне заштите и хуманитарног рада. У те сврхе Општина Звездара издвојила је у свом буџету 3 милиона динара. Подршку у одабиру особа које ће бити ангажоване Општина ће добити од Националне службе за запошљавање.

Споразум о техничкој сарадњи je у име Градске општине Звездара потписао председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић  а у име Националне службе запошљавања, директор Филијале за Град Београд Добросав Марић. Потписивању Споразума присуствовали су и заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, шеф Одсека за социјалну заштиту ГО Звездара Радмила Урошевић, каи и начелник Одељења Филијале за град Београд НСЗ Весна Живковић Костић и руководилац Службе Звездара НСЗ Бранислава Познановић.

Председник ГО Звездара Милоша Игњатовић је рекао да је ово четврта година да Општина интезивно помаже незапосленим особама да пронађу посао и захвална је Националној служни за запошљавање што је одабрала Звездару као партнера како бисмо заједно спровели програм јавних радова чији је циљ да помогнемо осетљивим категоријама становништва, и на тај начин дамо допринос смањењу стопе незапослености на нашој oпштини. Он је истакао да је Општина Звездара једна од водећих градских општина по издвајању средстава које су намењене у ове сврхе и позвао је назапослене особе, прво са Звездаре, а онда и са територије града, да се пријаве и да узму учешће у јавним радовима.

Директор Филијале за Град Београд НСЗ Добросав Марић је, у име НСЗ, похвалио сарадњу Филијале за Град Београд НСЗ са ГО Звездара и рекао да је НСЗ ове године за подстицање запошљавања и смањење незапослености определила 320 милиона динара, па је стопа незапослености смањена за 7 посто. Финансијским средствима НСЗ ове године је отворено 375 нових предузетничких радњи, а НСЗ је средствима помогла запошљавање 290 особа у приватном сектору.. Уз помоћ НСЗ ове године је посао добило 165 особа са инвалидитетом. На Звездари је стопа незапослености, у односу на прошлу, ове године смањена за око 7 посто. Поред поменутог, НСЗ је определила више од 35 милиона динара за преквалификацију и доквалификацију оних профила које послодавци траже, а незапослена лица не могу да одговоре на њихове захтеве.

Општина Звездара планирала је за ову годину средства у износу од више од 4 милиона динара за реализацију Локалног акционог плана запошљавања.

Поред јавних радова, ГО Звездара организује и Сајам запошљавања, Сајам образовања и професионалне оријентације и активно ради на промоцији запошљавања теже запошљивих лица организовањем тематских трибина и округлих столова.