У Библиотеци „Мома Димић”, одржано је књижевно вече у организацији КК „Мала птица” које је било посвећено преминулом Слободану М. Стефановићу, а коме су присуствовали чланови породице и чланови Књижевног клуба.

Слободан М. Стефановић је био члан Управног одбора „Мале птице” и један од утемељивача клуба коме овај књижевни клуб дугује захвалност за учешће у многим активностима, као и за дизајн корица часописа,  зборника и плакета за награђене учеснике конкурса.

Овај свестрани уметник је током живота добио многа друштвена признања за свој рад, а за области којима се бавио и многобројне награде на разним такмичењима и фестивалима. Његова дела су остала трајно забележена у многим часописима, антологијама, књигама и новинама.

Слободан М. Стефановић је био члан Удружења књижевника Србије, члан Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера  Србије (УЛУПУДУС) и Удружења новинара Србије (УНС).

На пољу књижевности оставио је иза себе три књиге прича (Београдске приче), а успео је и да готово заврши роман о Великом рату. Написао је неколико књига афоризама, које су 2007. сабране у књигу „Либеро афоризми”. Као плодан афористичар добијао је награде за ову књижевну врсту и у земљи и у иностранству. Написао је и три књиге поезије.

Студирао је историју уметности и по завршетку студија отпочео рад на графичком дизајну. Успешан исто колико и у књижевности, био је у раду на карикатури, у области у којој је такође богато награђиван. Његове карикатуре су се налазиле како на самосталним, тако и на групним изложбама, а и сам је често био у улози организатора изложби како појединцима, тако и институцијама које је обогаћивао или карикатурама или неким дизајнерским пројектима.

Објавио је велики број стручних текстова и студија, дизајнирао више књига и дао графичка решења за неколико великих пројеката, а као сликар-конзерватор радио је на локалитетима Царичин град, Еуфразијевој базилици у Поречу, згради старе Реалке, али и на пројектима истакнутих колекционара.

Био је велики пријатељ Моме Димића који је писао рецензије за његове књиге приповедака. А помагао је како Књижевном клубу „Мала птица”, тако и Књижевном салону „Маркони”.

На вечери посвећеној његовој личности и делу говорио је књижевник Балша Рајчевић у име Књижевног салона „Маркони”, Милош Марјановић је представио његова прозна дела, а кроз афоризме је присутне провео књижевник Мирослав Костић-Коле читајући поговор Стефановићеве књиге „Либеро афоризми” који је написао Раша Попов.