У сали Месне заједнице „Миријево” је од 19. до 27.2. одржана изложба под називом „У сусрет руском цару”, посвећена последњој руској владајућој династији Романов.

Изложбу су реализовали Сретењски манастир из Москве, студио „Руски Цар“, Храм светог пророка Илије у Миријеву, Месна заједница „Миријево” и Светосавска омладина Архиепископије београдско-карловачке. Изложбу је отворио Борислав Петрић, парох при Храму Св. Илије, подсетивши колики је значај руске царске породице у историји Србије. На отварању су били присутни и Драгослав Љубичановић, заменик председника Скупштине ГО Звездара и Бојан Зимоњић, председник МЗ „Миријево”.

На двадесет пет паноа приказане су фотографије из живота царске породице Романов, последњег руског цара Николаја II (1868-1918), његове супруге Александре, четири кћери: Олге, Татјане, Марије и Анастасије и сина, царевића Алексеја.

Посетиоци су имали прилику да погледају фотографије царске породице у свакодневним пословима, њихове портрете, као и војне фотографије. Заинтересовани су били упућени и у сам концепт пројекта „У сусрет руском цару“. Идеја и циљ овог пројекта су да се пробуди сећање на породицу Романов, упозна са животом последњег Руског императора.

Ова изложба развија културу сећања на блискост и историјске везе српског и руског народа. Цар Николај II, искрени пријатељ српског народа, старао се о политичким интересима Срба у времену Првог светско грата, а у српској историјској свести заузима важно место.