На традиционалној интерактивној музичкој радионици под називом „Музички загрљај“, која је одржана  у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“, окупило се преко 120 предшколаца и основаца са Звездаре. Ауторка и водитељка радионице Радмила Кнежевић, проф. виолончела је са децом разговарала о њиховим правима, са посебним освртом на право на културу, упознајући их притом и са основним појмовима из света музике. Током једночасновне радионице причало се о врстама музике и врстама инструмената, о вези музике и покрета, певало се и плесало. Ученици Музичке школе су са својим наставницима извели занимљив програм, а после сваке тачке водитељка је са учесницима коментарисала наступе, постављала питања и давала одговоре на питања из публике.

Циљ овог програма је да се најмлађима на занимљив начин приближи музика као уметност која не познаје границе.

У четвртак, 10. октобра у Волонтерском сервису Звездаре биће одржан програм „МОСТОВИ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА“ – креативна радионица израде букмаркера и магнета са порукама о дечијим правима за све генерације.

Покровитељ програма ДЕЧЈА НЕДЕЉА НА ЗВЕЗДАРИ је Градска општина Звездара, а поред Пријатеља деце Звездаре у реализацији активности учествују: Волонтерски сервис Звездаре, Музичка школа „Владимир Ђорђевић“, Библиотека „Вук Караџић“, Предшколска установа „Звездара“, основне и средње школе на Звездари.