У Градској општини Звездара је у четвртак, 25.4. одржан састанак са представницима Кошаркашког клуба „Раднички” поводом успеха клуба и пласмана у виши ранг такмичења-у 2. лигу Србије.

Састанку су присуствовали Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара,  чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, председник БКК „Раднички” Горан Калинић, тренер Горан Вучковић и кошаркаши првог тима.

Председник БКК „Раднички” Горан Калинић је присутнима представио историју и резултате клуба и рекао да су сада освојили прво место у трећој лиги Србије и пласирали се у виши ранг такмичења, али. да их чека тежак рад у наредном периоду, јер су тимови против којих ће играти у много бољем положају од њих.

Заменик председника ГО Звездара Виолета Филип нагласила је да је част за Општину да је представљају млади и талентовани спортисти, академски грађани и да ће Општина и убудуће подржавати рад овог клуба у складу са својим могућностима. Пожелела им је срећу у новој сезони истичући да је у историји српског спорта познато да када се крене са незавидне стартне позиције, резултати најчешће буду и најбољи.

На састанку је договорено да кошаркаши БКК „Раднички”  на такмичењима на дресу, поред грба клуба, носе и грб општине Звездара.

Амбиција Радничког је да Клуб у наредне две године покуша да буде део најјаче кошаркашке лиге Србије и да на тај начин поносно промовише општину Звездара и град Београд.

Некадашњи шампион и освајач Купа Југославије Кошаркашки клуб „Раднички” је клуб који је на 8. месту вечне ранг листе најбољих тимова са простора бивше Југославије и који је дао велики број репрезентативаца.