У понедељак, 2. фебруара 2015. у Градској општини Звездара је одржана едукација за представнике удружења која планирају да конкуришу за средства из општинског буџета у 2015. години.

Едукацији је присуствовало преко 60 представника 39 удружења грађана.

У оквиру припрема за реализацију конкурса за суфинансирање програма и пројеката удружења грађана у 2015. години, запослени у Одељењу за друштвене делатности Општине Звездара су нагласили значај пројектне дисциплине у свим фазама пројекта, истицање најважнијих елемената сваког пројекта као одговору на проблеме на локалном нивоу, основне захтеве које планиране активности треба да испуне, планирање буџета који треба да буде реалан и симетричан са свим планираним активностима.

Присутни су се највише интересовали за области за које ће конкурс бити расписан и попуњавање прописаног пријавног формулара у делу који се односи на партнере на пројекту и прихватљиве трошкове активности.

Представници удружења грађана са Звездаре, али и других општина- Савског венца, Гроцке и Палилуле, похвалил су данашњу активност ГО Звездара и сарадњу са цивилним сектором.