Презентација јавних позива за привреднике, у организацији Националне службe за запошљавање и Градске општине Звездара, одржана је у Општини Звездара у уторак, 10.3.2020. године.

Презентацији је присуствовало више од 46 послодаваца са територије Звездаре који су желели да се упознају са јавним позивима/конкурсима за реализацију програма и мера активне политике запошљавања за 2020. годину.

Привреднике је у име Општине поздравила заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, а у име Националне службе за запошљавање послодавцима су се обратиле Весна Живковић Костић, начелница Одељења за програме запошљавањ и предузетништво и Бранислава Познановић, руководилац службе Звездара.

Виолета Филип је истакла да је Звездара једна од укупно 4 београдске општине која издваја средства за финансирање и суфинансирање мера активне политике запошљавања и апсолутни је лидер по висини издвојених средстава. Такође, Локалним акционим планом запошљавања утврђује се план активности, приоритети и мере за подстицај запослености на територији општине. Од значајнијих мера ГО Звездара, у сарадњи са НСЗ, реализује јавне радове, као и обуке за покретање сопственог посла, а једном годишње се одржава и Сајам запошљавања и реализују се и друге активности које су везане за теже запошљиве категорије становништва.

Послодавцима су на презентацији представљени финансијски подстицаји за стручно оспособљавање, обучавање, односно запошљавање незапослених лица и особа са инвалидитетом, као и досадашња искуства.

Презентација конкурса је дугогодишња пракса, јер се показало корисним да у једном дану велики број послодваца буде упознат са оним што нуди НСЗ, да добију обавештења о томе за која лица могу добити субвенције и у ком износу.