Градска општина Звездара, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, организује 9. и 10. марта 2017. године дводневну обуку за незапослене „Пут до успешног предузетника“. Првог дана обуке, у четвртак 9. марта, обуку је похађало 60 суграђана са Звездаре, али и са других београдских општина.

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио Предраг Веиновић, заменик председника општине Звездара који је рекао да Градска општина Звездара поклања пуно пажње решавању овог проблема и да је ова обука само једна од активности које Општина реализује како би се проблем незапослености што брже решавао. Такође је навео да обуку реализују стручњаци Националне службе за запошљавање и да ће након ње полазници бити у могућности да покрену сопствени посао.

У име Националне слижбе за запошљавање полазнике обуке је поздравила Бранислава Познановић, руководитељка одељења НЗС на Звездари која је обавестила присутне да ће обуку реализовати њене колеге Павле Кнежевић и Гордана Штула, и да ће сви полазници који успешно заврше обуку добити сертификате у петак 10.3.2017. године. Сертификати о завршеној обуци представљају један од услова за аплицирање на отворени конкурс за бесповратна средства која додељује Национална служба за запошљавање

Циљ обуке је да се незапосленима олакша покретање сопственог посла кроз стицање неопходних знања и вештина и упознавање са начином конкурисања за бесповратна средства.

Полазници обуке имају прилику да се упознају са основама предузетништва, израдом бизнис плана, правним аспектима бизниса, пореским обавезама, али и са примерима из праксе кроз досадашња искуства предузетника.

Додела сертификата о завршеној обуци „Пут до успешног предузетника” је планирана за петак, 10.3.2017. у 10 сати у великој сали ГО Звездара, Булевар краља Александра 77. Сертификате ће полазницима који успешно заврше обуку уручити Милош Игњатовић, председник ГО Звездара.