Након успешно завршене обуке „Пут до успешног предузетника“, 70 незапослених Београђана добило је сертификате, које су им у петак, 21.2. у Општини Звездара уручили заменик председника ГО Звездара Виолета Филип и начелник Одељења за програм и предузетништво Националне службе за запошљавање (НСЗ) Весна Живковић Костић.

Заменик председника ГО Звездара Виолета Филип честитала је полазницима на успешно завршеној обуци, а представницима НСЗ се захвалила на изузетној сарадњи у спровођењу ове обуке, као и свих других активности које доприносе смањењу броја назапослених. Добитницима сертификата Виолета Филип  пожелела је и срећу у самозапошљавању, односно покретању бизниса за који су се определили и рекла да са завршеном обуком добијају могућност да конкуришу за средства која ће им омогућити лакшу реализацију пословне идеје које имају. Општина Звездара је један од лидера по питању издвајања средстава за активне мере запошљавања, рекла је Филип и додала да поред обука, Општина организује и Сајмове запошљавања и јавне радове за теже запошљиве категорије становништва.

Начелник Одељења за програм и предузетништво НСЗ  Весна Живковић Костић рекла је да су добијањем сертификата учесници обуке стекли формални услов за конкурисање по јавном позиву за доделу субвенција за самозапошљавање. Она је додала да ће јавни радови бити објављени до краја месеца и да се очекује да износ средстава за запошљавање ове године буде повећан са 200 на 250 хиљада.

Од неколико незапослених који су завршили обуку „Пут до успешног предузетника“ сазнали смо да су већ јасно опредељени чиме ће се бавити у будућности. Међу полазницима има доста адвоката који желе да се опробају у самосталном раду, логопеда, графичких дизајнера и других професија.

Додели сертификата присуствовала је и Бранислава Познановић, руководилац Службе Звездара НСЗ.