Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда, организовало је у четвртак, 5. марта 2020, у Спортском центру „ Олимп-Звездара”, традиционалну манифестацију поводом  међународног Дана жена.

У овој манифестацији учествовало је око 130 особа са инвалидитетом. Учесници су имали прилику да уживају и да се надмећу у неколико спортова и спортских игара (стони тенис, пикадо, боћање, висећа кугла,…).

Свечаном отварању присустволе су наше параолимпијке : Данијела Јовановић, Јелена Терзић, Марија Мичев, Сашка Соколов, као и представник Олимпијског комитета, Драгана Ивковић, селектор женске ватерполо репрезентације. У име Спортског савеза Београда, присутне је поздравио потпредседник, др Младен Кецман.

Основни циљ одржавања ове манифестације био је промовисање жена у спорту, као и промоција спорта особа са инвалидитетом.

Захваљујући Хуманитарној организацији „ Дечије срце” као и дугогодишњем донатору ове манифестације, Удружењу МНРО Звездаре, све даме су добиле пригодне поклоне које су израдили чланови ових удружења.

Одржавање ове манифестације омогућили су Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријат за социјалну заштиту града Београда, као и Општина Звездара и СЦ „Олимп-Звездара”.