Ђаци две звездарске основне школе: „Марија Бурсаћ“ и „Вељко Дугошевић“ сазнали су у четвртак, 26.09. шта је потребно за здравље срца. Екипа лекара је посетила другаке, трећаке и четвртаке и са њима причала о здравим животним стиловима: исхрани, спорту, и избегавању лоших навика. Ова посета део је програма којим Градска општина Звездара обележава Светски дан срца, јер су ове године у фокусу пажње жене и деца. Деца су позвана да са родитељима посете СЦ „Олимп“, у недељу, 29.09.2013.године од 9 до 12 часова, где ће се, осим здравствених прегледа одржавати и спортско-рекреативни програм у коме могу да учествују деца и родитељи.

Као и претходних година манифестација се одвија у сарадњи са здравственим институцијама: Домом здравља „Звездара“, Клиничко болничким центром „Звездара“, Градским заводом за болести плућа и туберкулозу, звездарским средњим школама: Физиотерапеутско-фармацеутском и Медицинском, као и Зуботехничком школом.

Присутни ће моћи да провере своје здравље и добију многе корисне савете за здраво срце.Грађанима су омогућени ЕКГ прегледи срца, мерење притиска и шећера у крви, спирометрија, савети нутриционисте, програм одвикавања од пушења, савети лекара специјалиста, али и различите спортске активности за целу породицу.
Акција има за циљ да подигне свест грађана о важности вођења здравог живота и обављања редовних прегледа, јер болести срца и крвних судова су на врху листе обољења грађана Србије.