Радовима у улици Северни булевар настављено је са реализацијом активности на реконструкцији улица на територији Градске општине Звездра које се финансирају из буџета Републике Србије, а на основу плана који је утврђен са ЈП „Путеви Србије”.

Ових дана радници и механизација ЈП „Србија аутопут”, које је извођач радова на Звездари, започели су комплетну реконструкцију улице Северни булевар у дужини од 1900 метара (од Богословије до улице Светог Николе), па ће у наредних месец дана ова саобраћајница због урађених нових тротоара бити приступачнија за пешаке, а изградња нових паркинг места  омогући ће возачима лакше паркирање.

Тим поводом радове на реконструкцији улице Северни булевар обишли су Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара и чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић и Милош Стојилковић са сарадницима.

Присутни грађани су исказали задовољство зато што је, након више деценија, и ова важна саобраћајница дошла на ред за комплетну реконструкцију.

Представници Општине Звездара су истакли да се и ова, као и друге улице на Звездари, уређује како би становницима општине била омогућена бржа и боља комуникација са осталим деловима града чиме се подиже квалитет живота на општини. Такође, исказали су захвалност Републици и Граду на разумевању и подршци која је допринела унапређењу инфраструктуре и бољим условима живота на Звездари.

У протеклом периоду обављена је реконструкција и асфалтирање звездарских улица: 29. новембра, Партизанска, Пиранделова (у Малом Мокром Лугу), Митков кладенац, Цветанова ћуприја, Ристин поток, Барутана (у Великом Мокром Лугу), Нине Кирсанове (у Миријеву), као и Катарине Амброзић и Радоја Домановића (у централном делу општине), а у наредном периоду реконструкција звездарских улица биће настављена па ће, после Северног булевара, бити уређене две велике миријевске саобраћајнице – улице Матице српске и Миријевски венац.