У Установи културе „Вук Стефановић Караџић” је пред великим бројем посетилаца, поводом извођења представе „Трамвај звани самоћа” за коју су комаде писале четири студенткиње Факултета драмских уметности, у недељу, 19.02.2017. одржана трибина подршке младим писцима.

Скупу су присуствовали Владан Вукосављевић, министар културе и информисања, Милош Игњатовић, председник ГО Звездара, Ивана Димић, овогодишња добитница „Нинове” награде и професор Бошко Милин са катедре за драматургију ФДУ са студенткињама.

Студенткиње треће године на Факултету драмских уметности Мина Ћирић, Маша Радић, Неда Бошковић и Галина Максимовић су своје драмске комаде представиле у представи „Трамвај звани самоћа”, коју је режирао Стеван Бодрожа, а која се игра у трамвају на линији 6. Представа је изазвала велико интересовање како због свог квалитета, тако и због места на коме се изводи.

Владан Вукосављевић, министар културе и информисања је подржао УК „Вук Стефановић Караџић” у идеји да младим ствараоцима пружи прилику и рекао је да се у „Вуку” већ дуже од годину дана реализују програми у којима млади људи добијају шансу за уметничко стварање. Такође, истакао је значај афирмисања младих писаца.

Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара је изјавио да ће Општина, у оквиру својих капацитета и надлежности, пружити пуну подршку младим талентима и ствараоцима.

Ивана Димић, актуелна добитница „Нинове” награде је похвалила радове студенткиња и подржала је идеју давања шансе будућим драматурзима.