Нова школска година почиње у понедељак, 1. септембра 2014. године. Преко осамнаест хиљада ученика основних и средњих школа се враћа у школске клупе, а своје путовање кроз свет знања, након реализованог предшколског програма, започиње и 1360 првака.

Пријем ученика првог разреда се свечано организује по утврђеном распореду који је истакнут на свакој школи. Уз најлепше жеље да им учење представља радост, а школа буде друга кућа у којој се осећају сигурно и подстакнуто да развију све своје потенцијале, Градска општина Звездара је за сваког ученика првог разреда припремила поклон књигу „Са децом око света“ Татјане Родић, а представници Oпштине ће присуствовати свечаном пријему.

Едип Шерифов, председник ГО Звездара и Душан Игњатовић, председник Скупштине ГО Звездара ће у 13 сати посетити Основну школу „Иван Горан Ковачић”, улица Војводе Бране 18а , и пожелети првацима и њиховим родитељима све најбоље поводом поласка у школу. Чланови Већа ГО Звездара и помоћници председника општине ће посетити остале основне школе на општини и дружити се са ђацима првацима.

Највећи број ученика првог разреда на Звездари је уписано у ОШ „Павле Савић“ (210 ученика) и ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ (200 ученика). Запослени у школама већ увелико планирају свој рад и припремају материјале за нову школску годину, уређују учионице и радне просторије, дајући им блиставост и сјај. Школе спремно и са радошћу дочекују своје ученике.

У Градској општини Звездара је 27. августа 2014. године одржан састанак коме су присуствовали директори звездарских основних школа, директорка и представници Предшколске установе Звездара, Дома здравља Звездара, начелник, командири и други представници полиције задужени за рад са школама, представници саобраћајне полиције, Библиотеке „Вук Караџић“ и Градске општине Звездара. На састанку су разматрана питања из области безбедности деце и запослених у васпитно образовним установама и окружењу, договорен је начин сарадње и реализација различитих програма који доприносе стварању подстицајних услова за здрав развој деце и младих.