Првенство Европе у футсалу УЕФА ФУТСАЛ ЕУРО 2016, које се уз подршку и у организацији Града Београда одржава у Арени од 02. до 13. фебруара, синоћ је свечано отворено. Селекција Србије на првој утакмици победилла је Словенију резултатом 5:1.

Свечаном отварању присуствовали су градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак.

На завршном шампионату учествоваће 12 најбољих репрезентација Старог континента, а уз домаћина Србију ту су још Португалија и Словенија у групи А, затим Шпанија, Украјина и Мађарска у групи Б, Русија, Хрватска и Казахстан су у групи Ц, док су у групи Д национални тимови Италије, Чешке и Азербејџана.

Српски тим два пута је стизао до четвртфинала на завршним турнирима, у Мађарској 2010. и Хрватској две године касније, а наши играчи се надају да пред пуним трибинама Арене Београд, уз мало среће, полуфинале није недостижно.

Амбасадор ЕП у футсалу је наш прослављени фудбалер Дејан Станковић, док је подршку првенству и нашим играчима дао и најбољи тенисер планете Новак Ђоковић”.