На захтев ГО Звездара радници ЈКП „Градска чистоћа” су у суботу реализовали акцију уклањања дивље депоније у Брегалничкој улици, која се налази у близини вртића и цркве, а која је годинама угрожавала квалитет живота у овом делу Звездаре. Том приликом, ангажовањем запослених, као и механизације и камиона, уклоњено је око 100 кубика разног отпада и шута. Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара обишао је радове и том приликом изјавио да ће наставити да интезивира сарадњу са градским комуналним службама, како би на најефикаснији начин решили текуће проблеме на нашој општини.

„Прелеп простор у срцу Звездаре, некадашњи спортски, културни и уметнички центар са летњим биоскопом и спортским тереном, данас је једна од највећих депонија на нашој територији, слободно могу рећи право ругло Звездаре. Без обзира што је ГО Звездара у сталном контакту са јавним предузећима, посебно „Градском чистоћом“ проблем овог парка је нерешен имовинско-прави статус што је годинама кочило претварање овог простора у функционалну површину коју могу да користе не само грађани Звездаре, већ и целог Београда. Наш циљ је да не дозволимо да грађани, посебно млади, трпе због последица погрешних одлука преtходних власти, њихове неодговорности и тиме не користе ресурсе који су нашој општини на располагању. Циљ нам је чистија, уређенија и сигурнија Звездара и квалитетнији живот за сваког суграђанина.“

Бројни грађани похвалили су ову иницијативу, која је годинама угрожавала безбедност становника овог насеља, и сами се ангажовали око уклањања аутомобила са улице како би камионима и механизацији ЈКП „Градска чистоћа“ олакшали приступ депонији. Како су биле ниске температуре, грађани су максимално изашли у сусрет и послужили раднике „Градске чистоће” топлим чајем и кафом. Владан Јеремић је овом приликом апеловао на грађане да воде рачуна о својој околини, јер је очување зелених површина, као и објeката за спортске и културне намене, улагање у здравију и лепшу животну средину.