Једна од омиљених радионица суграђана свих генерација „Урбани баштовани“  Волонтерског саервиса Звездаре биће реализована у петак 17.јула од 10,00 до 11,30 часова у просторијама Сервиса.

Тема ове радионице је креирање и израда мини башта у урбаним условима а оне могу веома лако и са најразличитијим решењима да се направе у саксијама, сећијама, теглама, чинијама, разним предметима од стакла… Мини баште не траже много труда а пружају много лепоте и задовољства  њиховим ауторима а могу да буду и леп поклон.  Радиионичарке- Зорица и Антонина, биће на располагању заинтересованим полазницима у преношењу вештине и знања у изради мини ботаничких башта, идеја и могућности који сви ми имамо у  својим домовима.

Уколико имате омиљену саксију, стаклену куглу или неки други предмет који може да буде леп амбијент за биљни аранжман и декорацију, пријављени полазници могу да донесу на радионицу. Радионица је бесплатна, намењена суграђанима са Звездаре и других општина а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара. Због ограниченог броја полазника, заинтересовани се могу пријавити у среду и четвртак од 9,00 до 11,00 часова на број телефона Волонтерског сервиса 286 44 26.

Циљ ове, као и осталих креативних радионица Волонтерског сервиса је да наши суграђани у условима излолације, неизвесности, страха и провођења велике количине времена у својим домовима, пронађу нове, кративне и корисне начине за своје активности и провођење слободног времена, социјализацију и лично оснаживање.