Велико интересовање суграђана свих генерација изазвала је и овај пут радионица „Урбани баштовани“  Волонтерског сервиса Звездаре која је одржана је у петак, 17.јула у просторијама Сервиса.

На једној од омиљених креативних радионица присутни су креирали своје мини баште у урбаним условима. Своје стално место баште су добиле у саксијама, сећијама, теглама, чинијама, разним предметима од стакла, чашама и шољама као лепим амбијентима за биљни аранжман и декорацију.

Праве се врло лако, а решења су била различита. У мало земље садили су се  сукуленти, чуваркуће, мали кактуси који су декорисани са разнобојним каменчићима од глине, перлицама, бубамарицама и плутом. Мини баште не траже много труда а пружају много лепоте и задовољства  њиховим ауторима а могу да буду и леп поклон.  Радионичарке- Зорица и Антонина, биле су на располагању заинтересованим полазницима у преношењу вештине и знања у изради мини ботаничких башта, идеја и могућности који сви ми имамо у  својим домовима.

Радионица је била бесплатна и намењена суграђанима са Звездаре и других општина а неопходан материјал обезбедила је Градска општина Звездара.

Циљ ове, као и осталих креативних радионица Волонтерског сервиса је да наши суграђани у условима излолације, неизвесности, страха и провођења велике количине времена у својим домовима, пронађу нове, кративне и корисне начине за своје активности и провођење слободног времена, социјализацију и лично оснаживање.