Представници ГО Звездара и компаније ”Mozzart” уручили су Болници за гинекологију и акушерство КБЦ Звездара донацију која ће бити употребљена за куповину савременог инструмента, чиме ће бити олакшан рад породилишта.

Донација је остварена на промоцији недавно обновљеног кошаркашког терена „Шљункара“ на Звездари, који је компанија ”Mozzart” реконтруисала у оквиру акције „100 терена за једну игру“.

Делегацију ГО Звездара која је посетила КБЦ Звездару чинили су Александар Ерор, председник Скупштине и чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Мирослав Мариновић и Александар Ђуричић.

У име КБЦ Звездара на донацији се захвалио вд директора проф. др. Петар Сворцан: „Веома нам значи када компаније препознају значај донација за побољшање услова у нашем клиничко-болничком центру. КБЦ Звездара је један од највећих клиничких центара у Србији, а у Болници за гинекологију у акушерство  годишње се роди око 2500 беба, и сви се надамо се да ће их у будућности бити и више. Трудимо се да побољшамо услове за мајке и бебе те смо недавно реновирали два спрата породилишта. Свака донација попут ове додатно побољшава услове за пацијенте али и запослене“.

Директор сектора корпоративних комуникација Борјан Поповић  истакао је да се компанија ”Mozzart” труди да улаже у многе сегменте заједнице у којој послује. „Компанија ”Mozzart” тежи да сарађује са заједницом у решавању актуелних проблема за општу добробит, где год је то могуће. Наш допирос друштву испољава се кроз бројне донаторске, као и спонзорске и хуманитарне активности… Са визијом о бољем сутра, и ставом да у здравство треба посебно улагати, драго нам је што ће Породилиште квалитетније и још боље функционисати уз нашу помоћ.”

Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, је рекао да ово није усамљен пример јер су друштвено одговорне компанија у последње време учествовале и у изградњи три дечија игралишта на Звездари – у Малом Мокром Лугу, Великом Мокром Лугу и Устаничкој 244. „Значај ове донације је вишеструк, јер омогућава Болници за гинекологију и акушерство КБЦ Звездара да набави савремени инструмент који ће олакшати рад, али и потврђује да сарадња Општине Звездара и друштвено одговорних компанија даје добре резултате који утичу на квалитет живота становника општине и града. То је нарочито важно када се ради о здравственој заштити становника Звездаре којој Општина поклања велику пажњу.” Уједно, он је искористио и прилику да позове и друге компаније да следе овај пример и дају свој допринос заједници и друштву.