Последња у низу обука за младе незапослене са општине Звездара, у оквиру пројекта који финансира Министарство за омладину и спорт Оснажи предузетнички дух – „Покрени посао и запосли се”, одржана је у уторак, 20.3. у Градској општини Звездара. Обуку су успешно завршила 32 полазника, 16 девојака и 16 младића, којима су овом приликом сертификате уручили Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара задужен за социјална питања и др Александра Тошовић Стевановић.

Мирослав Мариновић је поздравио полазнике обуке и пожелео им пуно успеха и среће у реализацији пословних идеја које имају и изразио наду да ће ова обука помоћи већем броју полазника да што пре покрену самосталан посао. Он је рекао да му је драго што је обука организувана за незапослене младе људе са Звездаре, јер Општина Звездара поклања велику пажњу решавању проблема незапослености. Градска општина Звездара има усвојен Локални акциони план запошљавања и у складу са тим је и аплицирала код Министарства за омладину  и спорт са овим пројектом како би млади и незапослени могли сами, након ових обука, да аплицирају за материјална средства која издваја Општина из буџета за подстицај самозапошљавања. Истакао је да је за обуку владало велико интересовање што потврђује њен квалитет, а доделом сертификата је веома успешно окончан пројекат Оснажи предузетнички дух – „Покрени посао и запосли се” чији је циљ био оспособљавања младих људи, стицање нових личних и пословних вештина кључних за запослење, као и самозапошљавање.

Током четири месеца трајања кандидати су били у прилици да се упознају са основама пословног преговарања и кључним аспектима израде бизнис плана. Пред гостима – предузетницима кандидати су показали велики степен знања стеченог кроз едукације тако да су аргументовано наступали.