Ускршњи базар хуманитарног карактера који је организовала Установа културе „Вук Стефановић Караџић“, уз подршку Градске општине Звездара, одржан је у уторак, 23.4. у Мултимедијалнол сали Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77а.

На креативним радионицама предшколци из звездарског вртића „Сунчица”, деца из Прихватилишта за децу Београда и чланови МНРО „Звездара” су, уз помоћ радионичара, осликавала дрвена јаја и спремала их за Ускрс. Лепо осликана дрвена јаја привлачила су пажњу присутних, а деца су се такмичила чије јаје ће бити веселије и ко ће осликати више јаја. У забавном делу програма је учествовао и мађионичар Бојан који је овом приликом имао и наступ са белим голубовима.

Креативну радионицу осликавања дрвених јаја пратила је аукција на којој су продата ускршња јаја која су деца непосредно пре тога осликала. Прикупљена новчана средства у износу од 24.000 динара намењена су Прихватилишту за децу Београда које се налази на Звездари, у улици Живка Давидовића 64. Донирани новац прикупљен је из личних средстава функционера, запослених из ГО Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић”.

Догађају су у име ГО Звездара присуствовали и на аукцији учествовали: Милош Игњатовић, председник ГО Звездара, Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара, чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић, Роберт Милићевић и Александар Ђуричић, секретар Скупштине Општине Славко Бабић и заменик секретара Скупштине Општине Љиљана Филиповић, Јелена Папић, шефица Кабинета председника ГО Звездара са сарадницимаа.

У име организатора и домаћина свим учесницима и посетиоцима обратили су се председник ГО Звездара Милош Игњатовић и директор УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић, истичући успешну сарадњу и подршку хуманитарним и креативним акцијама намењеним свим генерацијама, као и захвалност учесницима данашње креативне радионице који су веселим бојама и добрим расположењем улепшали читав дан.

На успешној акцији и добијеној новчаној помоћи захвалила се директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић која је истакла добру сарадњу Прихватилишта са Општином Звездара и УК „Вук Стефановић Караџић”. Она је рекла да је Прихватилиште већ сарађивало и са Волонтерским сервисом Звездаре и да је учествовало у другим програмима који су били намењени деци, као и да ће ова сарадња бити настављена.

Понуду ускршњих рукотворина на Базару су обогатили радовима насталим на креативним радионицама Удружење МНРО Звездара и Волонтерски сервис Звездаре.