Добровољно ватрогасно друштво „Звездара” је и ове године, у оквиру својих програмских активности превентивног деловања у области заштите од пожара,  уз логистичку подршку Градске општине Звездара, са својом екипом  победника  на Градском  квалификационом квиз такмичењу  „Покажи  шта знаш из области заштите од  пожара 2017”, учествовало на 7. Државном квиз такмичењу ватрогасног подмлатака  које   је одржано у Зајечару 7. и 8. јула 2018 године.

Такмичарску екипу ДВД „Звездара” је  представљала  екипа – јуниора, женска екипа ОШ „Вељко Дугошевић” и то: Јелена  Кнежевић, Сташа Меденица и Ирена Спасојевић, уз инструктора Марка Детара и Ану Гуц.

Такмичење је протекло у изузетно узбудљивој  атмосфери и навијању присутних, а на такмичењу  су учествовали победници градског и окружних  ватрогасних такмичења из целе Србије и Војводине.

Јуниори су y теоретском делу одговарали  на питања из теорије заштите од пожара, а у практичном делу показивали спретност у „Везивању чворова”.

У оштрој конкуренцији такмичарска екипа ДВД „Звездара” је освојила прво место у конкуренцији  Јуниори- женска екипа. Победничкој екипи су уручени пехар и златне медаље.

Победила  је спретност и  знање теорије заштите од пожара, која је прилагођена узрасту ученика и презентована кроз организоване обуке ученика, са јединим циљем да се смањи број пожара и жртава, узрокованих дечјом непажњом, несмотреношћу, необавештеношћу и игром пиротехничким средствима.

У припремним активностима за  такмичење учествовало је 8 чланова ДВД „Звездара” који су остварили, у припремама и на такмичењу, укупно 240 часова добровољног рада.

ДВД „Звездара” је финансирало припремне активности,  превоз и хотелски смештај како  такмичара тако и тренера и пратилаца.