Поводом Светског дана чишћења 19. септембра, Удружење грађана„Моје насеље“, уз подршку ГО Звездара и ЈКП „Градска чистоћа“ организовало је акцију чишћења насеља.

Под мотом „Није блам, да почистиш сам“ грађани су већ спровели више мањих акција и очистили већи део насеља а Градска чистоћа је са две депоније однела велику количину  ђубрета.

Свој допринос акцији чишћења дали су и представници Општине Звездара на челу са председником Владаном Јеремићем, који је рекао да представници Општине и он лично желе да помогну реализацију акције, а да је Општина Звездара увек спремна да помогне и пружи подршку у оваквим активностима. Он се захвалио свима који су учествовали у акцији и  тако омогућили да ово насеље изгледа лепше и уређеније.

„Ово треба да буде и обавеза свих нас да омогућимо да услови у којима живимо буду лепши и квалитетнији”- рекао је Јеремић.

Први човек Звездаре је истакао и да ће ових дана дечје игралиште у насељу бити осветљено, јер је „Јавно осветљење” почело да поставља бандере за расвету што ће допринети да ово насеље буде безбедније, али и чистије.

У акцији чишћења је учествовао и Душан Игњатовић, члан Већа Градске општине Звездара.

Марко Младеновић из Удружења „Моје насеље” је рекао да је ова завршетак акције која је почела 7. септембра и да је у њој учествовало више од 20 екипа које су сакупиле преко 400 врећа ђубрета.

ГО Звездара подржава ову већ традиционалну акцију и радиће убудуће више на еколошком развоју, повећању зелених површина, енергетској ефикасности и на тај начин подржати град Београд као кандидата за “Зелену престоницу Европе” 2022. године.